VLM Airlines: Rotterdam - Hamburg, 24 januari 2005

24 januari 2005
Het was na alle hectiek op Schiphol een absoluut genoegen om weer eens vanaf Rotterdam Airport met een VLM Fokker 50 te mogen vertrekken. RTM is een comfortabele luchthaven, waar je vanuit je auto zo het vliegtuig in rolt. Parkeerfaciliteiten, inchecken, security, tax free, allemaal prima geregeld en van een hoog niveau. De afkorting VLM staat wat mij betreft voor ‘de Vriendelijkste Luchtvaart Maatschappij’.

Ik heb er nog nooit een chagrijnige meneer of mevrouw meegemaakt, iedereen is altijd aangenaam en correct. En het vliegt allemaal heel erg stipt (it's all about time). Exact op tijd vertrokken we en kwamen eerder dan gepland aan in Hamburg. De terugweg 's avonds idem.

Het werd een mooie vlucht met een volle maan die het besneeuwde landschap op bakboord overscheen. De dageraad begon haar taak op stuurboord. Een prachtig gezicht dus. Geen tijd voor de krant deze vlucht maar puur genieten van het buitengebeuren. Een piepklein (typisch Hollands) puntje van kritiek gold het uitgereikte bruine bolletje met kaas, smaakte naar niets. Dat was vroeger toch echt wél beter.

De cabin crew was dus erg vriendelijk. Als passagier heb je het idee dat de dames het leuk vinden dat er ook passagiers met ze meevliegen. Dat geeft een prettige sfeer aan boord. Naar mijn idee is een Fokker 50 achterin het rustigst wat het geluid betreft. Blijft een fijn kistje. Deze vlucht krijgt een volle 9.

(In Hamburg met bus 110 naar Ohlsdorf (U-Bahn)en dan naar het centrum. Een dagkaartje voor het openbaar is het voordeligst en geeft ook recht op het gebruik van de lijndienstboten in de haven)

B.Nijssen

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020