Delta Air Lines: Amsterdam - Seattle, 22 mei 2012

24 december 2012

Na al vaker met de combinatie KLM/Delta naar de States te hebben gevlogen was het deze keer een retourvlucht Amsterdam-Seattle voor mijn jaarlijkse vakantie. Deze keer volledig uitgevoerd door Delta met de Airbus A330-300.

Seattle is ideaal als je West-Canada bezoekt, want het scheelt nogal wat met een retourtje Vancouver met KLM. Ik heb ook de Boeing-tour gedaan in Everett en dat was echt heel leuk.

De lijnvlucht naar Seattle was zoals gewend met Delta Air Lines: weinig poespas maar goed verzorgd en ik had als economy passagier niks te klagen in de comfortabele A330 (wat een geweldig toestel is dit toch). Ook het entertainment systeem is goed en heb me prima vermaakt.

Na de standaard praatjes bij de gate om te ontdekken of ik vreedzame bedoelingen heb voor mijn reis naar de U.S.A. stond de N808NW klaar (ik had stoel 33J, een window-seat in een rij van 2). De A330 is werkelijk top met de 2-4-2 ui tvoering in economy,als je dat vergelijkt met een 747 of een 777 met hun 3-4-3 rijen. het is een lange zit naar seattle en dan wil je toch een goeie stoel, nietwaar?

De vlucht was op schema en na ongeveer 9.30 uur stonden we op SeaTac, zoals ze hun luchthaven noemen. Het eten aan boord was zoals gewend: pasta of chicken en regelmatig een drankje. Ook kregen we een lekker broodje net voor aankomst in Seattle. De bemanning was vriendelijk en correct, typisch Amerikaans zonder poespas en daar houd ik wel van. On time met een zijdezachte landing en een goed entertainmentsysteem heeft mij tot een tevreden delta klant gemaakt.
Deze vlucht krijgt van mij een 8

Ik geef deze vluchten een dikke 8 en een pluim voor de boterzachte landing van de piloten in Seattle.

J. Rooijakkers

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020