United Airlines: Amsterdam - Houston, 8 juni 2012

28 juni 2012

En opnieuw had ik me om financiële redenen over laten halen om met United naar de VS te vliegen. Om de financiën, maar ook om het feit dat UA met de Boeing 767 op Houston vliegt en je dus lekker met zijn tweeën naast elkaar kunt in plaats van in de 3-4-3 opstelling van de KLM 747 die rond dezelfde tijd van Schiphol vertrekt.

De check-in en het boarden verliep zonder problemen en de 767 vertrok mooi op tijd van de gate. Het in-flight entertainment system was van een nieuwe snit met een groter personal scherm en een touch screen (AVOD). Mooi helder beeld en vele mogelijkheden. Het enige kritiekpuntje kan zijn dat je niet net als ik een fanatieke spelletjes passagier achter je moet hebben die al te enthousiast het touch screen bewerkt als hij speelt. De hoofdsteun van mij kreeg het af en toe zwaar te verduren.

Het eten was simpel en een (te) kleine portie maar smaakte in ieder geval (zie terugreis). De verdere verzorging op deze lange trip van + 10 uur was mager met twee keer een bekertje water dat langs kwam en verstoorde blikken in de galley toen ik nog wat extra water kwam halen. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat die oudere flight attendants met hoge senioriteit op deze long haul vluchten blijven functioneren. Het is duidelijk in oogopslag en gedrag dat ze geen zin hebben om hun werk te doen en je voelt je als passagier soms schuldig als je hen iets vraagt. Het lijkt alsof jij er voor hen bent in plaats van andersom!

Omdat we in Houston een bepaalde landingsbaan moesten kiezen maakten we een rondje boven het vliegveld van Dallas (DFW)langs en wat mij betreft had de gezagvoerder hem daar neer mogen zetten. Dat was zelfs dichter bij ons einddoel in Texas geweest.

Al met al geen verkeerde vlucht met een magere service. Een goede 7 waard.

Vermeldenswaard is dat we in Houston vanaf de gate binnen een uur buiten de terminal stonden, inclusief lopen, immigration, bagage en customs. Een dikke pluim voor die, bij uitzondering, heel aardige medewerker van de Immigration.

D.B.

Lees ook het vluchtverslag over de terugvlucht Houston-Amsterdam.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020