Hester van Buren

Veel felle reacties uit de luchtvaartsector op de ‘missie’ van de Amsterdamse wethouder Hester van Buren ten aanzien van Schiphol, waarvan de gemeente Amsterdam voor 20 procent aandeelhouder is. Krimp naar 400.000 starts en landingen, een volledige nachtsluiting, het weren van privéjets, een ban op korte vluchten en een afstand- en stoelafhankelijke vliegtaks: het wordt als wettelijk onhaalbaar, naïef, onwenselijk en amateuristisch bestempeld.

Aer Lingus A320

De piloten bij Aer Lingus zijn woensdag een stiptheidsactie begonnen tegen de directie om zo een loonsverhoging van 24 procent af te dwingen. Zaterdag is een staking van acht uur lang gepland. De Ierse carrier heeft inmiddels al 300 vluchten moeten schrappen.

Lufthansa City Airlines

De nieuwste maatschappij van de Lufthansa Group, Lufthansa City Airlines, is woensdag officieel gestart met de vluchtuitvoering. De route München – Birmingham kreeg de primeur. Het eerste toestel, een A320neo, vertrok om half tien vanaf de Beierse luchthaven.

Iron Flow Battery

Schiphol heeft op het A/B platform een zogeheten Iron Flow Battery geïnstalleerd om elektrisch materieel op te laden. De luchthaven gaat deze 'superbatterij' in de komende maanden uitgebreid testen. Schiphol spreekt van “een betrouwbare stroomvoorziening voor het opladen van elektrisch materieel waarmee tegelijkertijd het net wordt ontlast.”

Het vliegverkeer op Incheon International Airport bij de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul heeft woensdagmorgen enige tijd stilgelegen nadat er ballonnen met vuil uit Noord-Korea op het terrein terecht waren gekomen. Na een opruimactie konden vliegtuigen drie uur later weer starten en landen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Airbus keldert op beurs Parijs na verlagen leveringsdoelstelling

25 juni 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Airbus is dinsdag gekelderd op de beurs van Parijs. De Europese vliegtuigfabrikant had maandagavond nabeurs de doelstelling voor de leveringen van vliegtuigen verlaagd door aanhoudende problemen in de toeleveringsketen. Ook stelde Airbus de winstverwachting om die reden bij. Beleggers reageerden daar zeer negatief op: het aandeel verloor in één dag 9,4 procent.

Amsterdam verscherpt inzet: maximaal 400.000 vluchten op Schiphol

25 juni 2024 | Door: 
ANP

De gemeente Amsterdam heeft het standpunt over Schiphol aangescherpt. De hoofdstad wil een maximum van 400.000 vluchten per jaar, 40.000 minder dan de eerdere inzet in december, meldt de gemeente dinsdag.

Vliegen wordt stuk duurder door klimaatmaatregelen: Lufthansa Group voert toeslag in

25 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Omdat de kosten van klimaat- en milieumaatregelen voor de luchtvaartsector in de komende jaren veel hoger worden, voert de Lufthansa Group een milieutoeslag in. Passagiers van de maatschappijen van de Duitse luchtvaartgroep, waaronder ook Brussels Airlines, gaan daardoor tussen de 1 en 72 euro extra betalen per vlucht.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Geen vliegdemonstraties Boeing op Farnborough Airshow

26 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Wie volgende maand op de Farnborough Airshow hoopt op een vliegdemonstratie van Boeing komt bedrogen uit. De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft besloten zich deze zomer volledig te focussen op de productie en certificering van nieuwe toestellen en voert daarom geen demonstraties uit op de Engelse Airshow.

Tijdelijk geen luchtverkeer in Genève door ondergelopen kelder

26 juni 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Het luchtruim in de omgeving van de Zwitserse stad Genève is dinsdag om veiligheidsredenen tijdelijk gesloten. Er konden enige tijd geen starts of landingen plaatsvinden door een overstroming in een kelder van het Zwitserse luchtverkeersleidingscentrum in Genève.

Etihad viert 20-jarig bestaan met speciaal kleurenschema

25 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Etihad Airways bestaat inmiddels al twintig jaar. Ter ere daarvan heeft de luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi één van de nieuwe Airbus A321neo’s van een speciaal kleurenschema laten voorzien.

'Doorstart mogelijk voor Curaçaose maatschappij JetAir Caribbean'

25 juni 2024 | Door: 
Curacao.nu

Volgens de Curaçaose ochtendkrant Èxtra heeft JetAir een oplossing gevonden voor het recente bankroet. Na de aankondiging van het faillissement vorige week, zou JetAir, ook bekend als United Caribbean Airlines BV, een doorstart kunnen maken onder een nieuwe eigenaar. Dit zou betekenen dat de luchtvaartmaatschappij haar operaties kan hervatten.

Ondanks ruim 600 bezwaren extra opslag PFAS-grond rond Schiphol

25 juni 2024 | Door: 
ANP

Ondanks ruim 600 bezwaren van omwonenden komt er in Badhoevedorp een extra opslagplaats voor met PFAS vervuilde grond, afkomstig van Schiphol. De commissie die de 637 ingediende bezwaren behandelde, verklaarde ze allemaal ongegrond. Dat betekent dat er naast de luchthaven een vierde opslaglocatie kan komen.

12 jaar cel voor man die dochter gijzelde op Hamburg Airport en vliegverkeer ontregelde

25 juni 2024 | Door: 
ANP

Een man is in Duitsland veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar voor de urenlange gijzeling van zijn 4-jarige dochter op de luchthaven van Hamburg. Door de gijzeling, die in november plaatsvond, moesten vluchten worden geannuleerd en omgeleid.

Topvacatures

Video

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen