4U9525

Europese Commissie: psychologische tests voor piloten

25 juli 2018 | Door: 
ANP

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft de regelgeving aangescherpt ten aanzien van de controle op de geestelijke gezondheid van piloten. Luchtvaartmaatschappijen worden voortaan geacht gezagvoerders aan een psychologische test te onderwerpen voordat ze in dienst kunnen treden.

Lufthansa-groep schrapt verplichting van twee piloten in cockpit

29 april 2017 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - De Lufthansa Group, met maatschappijen als Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings en Eurowings, schrapt de verplichting dat ter te allen tijde twee mensen in de cockpit moeten zijn om de veiligheid te bewaken. Dit kunnen twee piloten zijn, maar ook een piloot en een lid van de cabinebemanning.

Vader Andreas Lubitz: geen bewijs voor zelfmoord

24 maart 2017 | Door: 
onze redactie

BERLIJN - De vader van Andreas Lubitz vindt dat er niet genoeg bewijs is dat zijn zoon twee jaar geleden een Airbus A320 van Germanwings liet crashen in de Franse Alpen. Dat zei hij vrijdag tijdens een persconferentie in Berlijn.

Onderzoek: honderden piloten VS hebben depressie

16 december 2016 | Door: 
onze redactie

CAMBRIDGE - Een studie van de Harvard T.H. Chan School of Public Health naar mentale gezondheid heeft uitgewezen dat honderden Amerikaanse piloten kampen met symptomen van depressies en zelfmoordgedachten. Dat meldt CNN naar aanleiding van een publicatie in het tijdschrift Environmental Health. De studie komt anderhalf jaar nadat een depressieve copiloot van Germanwings opzettelijk een vliegtuig liet crashen in de Alpen.

KLM: geen extra crewlid meer in cockpit

10 november 2016 | Door: 
Niek Vernooij

AMSTELVEEN - KLM schaft vanaf vandaag de regel af dat er altijd twee personen in de cockpit aanwezig moeten zijn. De luchtvaartmaatschappij meldt dit te hebben besloten na een aanpassing van de regels door de Europese luchtvaartautoriteit EASA. De maatregel werd ingesteld na de Germanwings-crash in maart 2015.

Nabestaanden ramp Germanwings klagen vliegschool aan

14 april 2016 | Door: 
onze redactie

PHOENIX - Nabestaanden van passagiers die vorig jaar omkwamen bij de Germanwings-crash klagen de vliegschool aan waar co-piloot Andreas Lubitz zijn opleiding volgde. Lubitz stuurde vorig jaar zijn Airbus A320 tegen een bergwand, waardoor alle 150 inzittenden omkwamen.

Nabestaanden herdenken vliegramp Germanwings

24 maart 2016 | Door: 
onze redactie

DÜSSELDORF - Nabestaanden van Germanwings vlucht 9525 staan vandaag stil bij de slachtoffers van de vliegramp, nu precies een jaar geleden. Op 24 maart 2015 stortte een A320 van de Duitse luchtvaartmaatschappij tijdens een vlucht van Barcelona naar Düsseldorf neer. Co-piloot Andreas Lubitz liet het vliegtuig opzettelijk crashen en nam alle 150 inzittenden mee de dood in.

'Copiloot Germanwings moest worden opgenomen'

13 maart 2016

PARIJS - De copiloot die een jaar geleden een passagiersvliegtuig van de Duitse maatschappij Germanwings liet neerstorten, had twee weken eerder van een arts te horen gekregen dat hij moest worden behandeld in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat hebben de Franse onderzoekers van de vliegtuigcrash zondag gezegd.

Onderzoekers lichten nabestaanden in over Germanwings-crash

12 maart 2016 | Door: 
onze redactie

BONN - Nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp met een toestel van Germanwings hebben zaterdag nieuwe informatie gekregen over het onderzoek. Volgens persbureau AP werden in zowel Bonn als Barcelona informatiebijeenkomsten georganiseerd. Zondag presenteert de Franse onderzoekscommissie BEA de resultaten van het onderzoek naar het drama.

Duitsland gaat piloten testen op medicijnen en drugs

27 december 2015

BERLIJN - Duitsland gaat piloten onaangekondigd testen op gebruik van medicijnen, drugs en alcohol. Minister van Transport Alexander Dobrindt verklaarde zondag in Duitse media dat aan wetgeving daarvoor wordt gewerkt. Aanleiding voor de controles is de crash met het toestel van Germanwings in maart.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen