coronacrisis

ANVR dagvaardt airlines wegens uitblijven terugbetalingen

8 september 2020 | Door: 
Sanne Geelink

LEUSDEN - De ANVR start met het dagvaarden van luchtvaartmaatschappijen vanwege het uitblijven van terugbetalingen. Royal Air Maroc is als eerste aan de beurt. Diverse airlines verschuilen zich volgens de brancheorganisatie achter allerlei excuses, terwijl passagiers recht hebben op terugbetaling bij een niet uitgevoerde vlucht.

United schrapt 2.850 cockpitbanen als overheidssteun uitblijft

27 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - United Airlines maakte donderdag bekend dat ze dit jaar 2.850 banen voor piloten zal moeten schrappen als de regering geen hulppakket uitbreidt om de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen te helpen, door de loonkosten voor nog eens zes maanden te dekken.

Heel Spanje en delen van Frankrijk krijgen oranje reisadvies

24 augustus 2020 | Door: 
Sandra Kooij

DEN HAAG - Heel Spanje, Monaco, delen van Frankrijk en de Schotse stad Aberdeen krijgen vanaf middernacht een 'oranje' reisadvies, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reden hiervoor zijn de verslechterde coronasituaties ter plekke.

Brussels Airlines lijdt 182 miljoen euro verlies

6 augustus 2020 | Door: 
Pim Pauwels

BRUSSEL - Ondanks veel kostenbesparende maatregelen heeft Brussels Airlines een verlies van 182 miljoen euro geleden in het eerste halfjaar van 2020. Door het coronavirus vervoerde de Belgische luchtvaartmaatschappij tussen januari en juni veel minder passagiers en daalden de inkomsten drastisch.

KLM: geen plannen om de vloot in te krimpen

31 juli 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM is niet van plan om de luchtvloot in te krimpen. De luchtvaartmaatschappij moet door de coronacrisis fors snijden in netwerk en personeelsbestand, maar het aantal vliegtuigen blijft vooralsnog in tact. “We moeten flexibel blijven”, zegt topman Pieter Elbers desgevraagd.

Eerste positieve resultaten coronavaccin AstraZeneca

20 juli 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - Het vaccin tegen Covid-19 dat AstraZeneca ontwikkelt samen met de Universiteit van Oxford laat eerste positieve resultaten zien. Dit werd maandagmiddag bekend.

Emirates keert meer dan 458 miljoen euro aan restitutie uit

2 juli 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij Emirates meldt de afgelopen maanden bijna 650.000 restitutieverzoeken te hebben verwerkt. Meer dan 458 miljoen euro is terugbetaald.

Airbus moet 15.000 banen schrappen door coronacrisis

30 juni 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOULOUSE - Airbus gaat 15.000 banen schrappen. De Europese vliegtuigbouwer ziet zich daartoe genoodzaakt door de teruglopende vliegtuigverkoop als gevolg van de coronacrisis. De meeste arbeidsplaatsen verdwijnen in Duitsland  en Frankrijk.

Lufthansa Group: helft van alle vliegtuigen de lucht in

29 juni 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

FRANKFURT - De Lufthansa Group verwacht dat eind oktober de helft van alle vliegtuigen weer wordt ingezet op passagiersvluchten. De komende maanden wordt het aantal vluchten van de maatschappijen die onder de groep vallen geleidelijk uitgebreid.

United Airlines hervat passagiersvluchten naar China

29 juni 2020 | Door: 
Pim Pauwels

SAN FRANCISCO - In navolging van Delta Air Lines gaat ook United Airlines passagiersvluchten hervatten naar China. Vanaf 8 juli verbindt de Amerikaanse maatschappij San Francisco twee keer per week met Shanghai via een tussenstop in Seoel.

Copyright Reismedia BV 2020