Singapore Airshow 2018

Sichuan Airlines tekent voor tien Airbus A350-900's

9 februari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SINGAPORE - Sichuan Airlines heeft bij Airbus een bestelling geplaatst voor tien A350-900’s. Dat meldt persbureau Reuters. De Chinese luchtvaartmaatschappij tekende eerder al een leaseovereenkomst voor vier A350’s die oorspronkelijk aan SriLankan Airlines zouden worden geleverd.

Airbus scoort eerste klant voor vrachtversie A320 in China

9 februari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SINGAPORE - De Chinese Guangdong Aerocity Holding Co heeft met Airbus-dochter Elbe Flugzeugwerke (EFW) een intentieverklaring getekend voor de aanschaf van tien A320P2F’s. De toestellen worden in Duitsland omgebouwd van passagierstoestel tot vrachtvliegtuig.

WiJet vervangt Cessna Citation Mustang door HondaJet

8 februari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SINGAPORE - De Franse zakenjetvervoerde WiJet heeft met de Honda Aircraft Company een intentieverklaring getekend voor de aanschaf van zestien Hondajets. Het eerste toestel moet al in het eerste kwartaal van 2018 worden geleverd.

'AirAsia ziet af van Dreamliner en blijft bij A330neo'

8 februari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SINGAPORE - Een poging van Boeing om een order van AirAsia X voor de 787 Dreamliner is niet gelukt. Dat meldt Reuters op basis van een bron die betrokken was bij de onderhandelingen. In plaats daarvan blijft de Maleisische budgetmaatschappij Airbus trouw.

Embraer ruikt kansen in groeimarkt Azië

8 februari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SINGAPORE – Embraer ziet de komende twintig jaar veel potentie in de regio Azië-Pacific. De Braziliaanse vliegtuigbouwer rekent op een afzetmarkt van 3.010 nieuwe verkeersvliegtuigen in het segment tot 150 stoelen. Dat komt overeen met 29 procent van de wereldwijde marktvraag in dit segment.

'Behoefte aan ruim 2.000 regionale vliegtuigen in Azië-Pacific'

7 februari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SINGAPORE - In de regio Azië-Pacific is in de komende twintig jaar behoefte aan 2.050 nieuwe regionale verkeersvliegtuigen voor 60 tot 150 passagiers. Dat blijkt uit een marktverwachting van vliegtuigbouwer Bombardier. Daarmee is de regio goed voor zestien procent van de wereldwijde markt.

'Sukhoi komt met korte versie van Superjet'

7 februari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SINGAPORE - Sukhoi Civil Aircraft (SCAC) gaat een korte versie van de Sukhoi Superjet 100 ontwikkelen. Het toestel krijgt 75 stoelen, ofwel 25 minder dan er in de bestaande SSJ100 kunnen. Het toestel moet in 2022 op de markt komen.

Dochterbedrijf HiFly wil KC-390's bestellen bij Embraer

6 februari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SINGAPORE - Embraer heeft tijdens de Singapore Airshow een nieuwe voorlopige order voor het KC-390 transportvliegtuig onthuld. SkyTech, een partnership van het Portugese HiFly en Adagold Aviation uit Australië, tekende een Letter of Intent voor de aanschaf van zes 'multi-mission' KC-390’s.

CS300 van airBaltic te zien op Singapore Airshow

6 februari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SINGAPORE - Een Bombardier CS300 van airBaltic is op dit moment te zien op de Singapore Airshow. Het toestel wordt door de Letse luchtvaartmaatschappij gepresenteerd in samenwerking met de Canadese vliegtuigbouwer Bombardier. De CS300 van airBaltic blijft tot en met donderdag in Singapore.

Airbus stelt verwachting Azië-Pacific naar boven bij

6 februari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SINGAPORE - De regio Azië-Pacific is van groot belang voor vliegtuigbouwers en dat belang neemt de komende jaren verder toe. Dat blijkt uit de marktverwachting die Airbus dinsdag presenteerde bij de opening van de Singapore Airshow 2018. Dat tweejaarlijkse evenement vindt tot en met zondag plaats in de Aziatische stadstaat.

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen