De Juniac: Air France-KLM boekt dit jaar weer nettowinst

20 februari 2014 - 15:40

PARIJS - Air France-KLM gaat in 2014 voor het eerst in jaren weer een nettowinst behalen. Die verwachting sprak topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM donderdag uit in Parijs. In 2013 boekte Air France-KLM voor het eerst in vier jaar een operationele winst, maar werd nog wel een nettoverlies van 1,8 miljard geleden door een belastingtegenvaller. De operationele winst van Air France-KLM is grotendeels te danken aan KLM.

Air France leed nog een operationeel verlies, maar De Juniac en KLM-topman Camiel Eurlings benadrukken dat het resultaat bij de Franse maatschappij flink is verbeterd. De Juniac verwacht dat ook Air France dit jaar weer een positief operationeel resultaat zal neerzetten, met name omdat de vruchten worden geplukt van het herstructureringsprogramma Transform 2015. Sinds 2011 schrapte de Franse tak van de onderneming in het kader van dat programma ruim achtduizend banen.

Ondanks de positieve verwachtingen wat betreft het financiële resultaat liggen er nog wel wat gevaren op de loer. Zo is niet overal ter wereld het economisch herstel even groot, is er sprake van schommelingen op de valutamarkten en de brandstofprijzen. Daarnaast is er sprake van overcapaciteit. "We hebben nog een lange weg te gaan", zei De Juniac.

Door Niek Vernooij


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen