Ukraine Airlines verlaagt capaciteit, partner KLM nog niet

26 februari 2014 - 15:17

AMSTELVEEN - KLM-partner Ukraine International Airlines heeft in verband met de aanhoudende politieke onrust in Oekraïne vanaf begin deze week tot eind maart de capaciteit met gemiddeld twaalf procent teruggeschroefd. Dit blijkt uit een mededeling op de site van de airline. KLM zegt woensdag in een reactie tegen Luchtvaartnieuws.nl/ Zakenreisnieuws.nl de situatie in het Oost-Europese land "nauwlettend" in de gaten te houden, maar vooralsnog geen reden te zien de vluchtfrequentie van drie keer per dag, waaronder één codesharevlucht, aan te passen.

KLM heeft het aantal boekingen op Kiev "licht" zien afnemen, "maar na afgelopen weekend trekt het weer aan", zo verklaart een woordvoerster. "KLM let altijd goed op de veiligheid van zijn passagiers en medewerkers. We houden de situatie nauwlettend in de gaten in samenspraak met de autoriteiten van een land. We zullen zeker tijdig ingrijpen in onze operatie wanneer dit nodig geacht wordt."


Een Boeing 767 van Ukraine International. Foto: Wikipedia

Crisis
Ukraine International Airlines (IATA-code PS) zegt op de eigen website dat aanpassingen noodzakelijk waren. "Als gevolg van de sociale en politieke crisis is het aantal reizen van en naar Oekraïne afgenomen. Dit dwingt ons tot het optimaliseren van onze dienstregeling. Het aantal vluchten per week zal tot 29 maart teruggaan van 343 tot 305."

KLM vliegt dagelijks drie keer tussen Amsterdam en Kiev, waarvan twee vluchten van KLM zelf en één in codeshore met Ukraine Airlines. "Onze frequentie is niet veranderd door de politieke onrust, maar we houden de situatie zeker nauwlettend in de gaten", zegt de woordvoerster van KLM. De maatschappij zet eventueel kleinere toestellen in. "Ad hoc aanpassingen in grootte van het toestel horen bij het dagelijkse werk van onze operatie en dat kan nu dus ook gebeuren op Kiev."

Beyonds
Voor de doorverbindingen vanuit Kiev verandert er volgens KLM ook niets. "Op de route tussen Amsterdam en Kiev blijft de productie van PS vooralsnog gelijk. En op de belangrijkste beyonds waar ook een KL-code op staat behouden wij ook de aansluitingen op minimaal één van onze drie gezamenlijke dagelijkse vluchten", aldus de woordvoerster.

Ukraine International zegt dat de dienstregeling terug naar normaal zal gaan als de vraag weer stijgt. De maatschappij noemt 1 april als streefdatum, maar alles hangt af van de politieke ontwikkelingen in het land, dat momenteel in tweeën dreigt te scheuren.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen