Alfa 159 Sportwagon verschijnt binnenkort op de markt

27 februari 2006 - 1:00
MILAAN - Italiaanse styling, de prestaties en wegligging van een echte sportauto en de flexibiliteit en ruimte van een stationwagon. Zo karakteriseert Alfa Romeo zijn nieuwe 159 Sportwagon. Dit nieuwe model verschijnt in maart in thuisland Italië op de markt, gevolgd door andere Europese landen waaronder ook Nederland.

Volgens Alfa Romeo combineert de 159 Sportwagon de prestaties en het dynamische weggedrag van een sportauto met de bagageruimte van een stationwagon. De vloeiende lange daklijn met spoiler doet denken aan een coupé. Tegelijkertijd biedt het interieur van de auto een overvloed aan praktische ruimte.

Giorgetto Giugiaro ontwierp de 159 Sportwagon in samenwerking met het Alfa Romeo Centro Stile. De 159 Sportwagon is net zo compact als de sedan, de totale lengte is met 4.660 millimeter zelfs exact gelijk. De vloeiende lijn loopt van kop tot staart, met een taillelijn die de hele auto een slank en lenig uiterlijk geeft.

De uitvoering met de krachtige 3.2 V6 Q4 24v motor levert een maximaal vermogen van 260 pk (191 kW) bij 6.200 toeren per minuut en een maximum koppel van 322 Nm (32,9 kgm) bij 4.500 toeren. Hierdoor is een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 7,2 seconden mogelijk. De topsnelheid bedraagt 237 km/h. De bagageruimte heeft een volume van 445 liter.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen