Aftellen naar afscheid MD-11 bij KLM: lezersfoto's

17 oktober 2014 - 16:03 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Menig vliegtuigspotter pinkt op 11 november ongetwijfeld een traantje weg. KLM voert dan de allerlaatste passagiersvluchten uit met de McDonnell Douglas MD-11. Het gaat om drie 'Farewell Flights', die op 16 september binnen een mum van tijd waren volgeboekt. Op 26 oktober al landt de laatste reguliere lijndienstvlucht met de MD-11 op Schiphol. Vanwege het bijzondere uiterlijk dankzij de opvallende staartmotor heeft het toestel – samen met voorganger de DC-10 - een speciale plaats veroverd in de harten van luchtvaartliefhebbers.

Luchtvaartnieuws staat hier bij stil. In het oktobernummer van hebben we vier volledige pagina's aan de MD-11 gewijd, met interessante interviews met KLM'ers en ingezonden foto's en herinneringen van lezers. Aan onze oproep om MD-11 foto's in te zenden werd massaal gehoor gegeven. Een selectie van de foto's is in het oktobernummer gepubliceerd; het grootste deel van de ingezonden foto's is hieronder te vinden. Ga met de cursus op de foto staan om de naam van de fotograaf te zien.

  • Aankomst MD-11 PH-KCC, juli 1994

Wie wil weten welke MD-11's van KLM waar vliegen kan onderstaande Twitter-account volgen:

Lees het volledige artikel over het afscheid van de MD-11 in het oktober-nummer van Luchtvaartnieuws. Abonnees en Premium members van Luchtvaartnieuws hebben het blad al ontvangen. Bestel een model van de MD-11 op Luchtvaartwebshop.nl.


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen