Luchtvaartmaatschappijen dringend geadviseerd om Oekraïens luchtruim te mijden

Oekraïens luchtruim
24 februari 2022 - 7:43 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom
| Foto: Flightradar24

BRUSSEL - De Europese luchtvaartautoriteit EASA adviseert luchtvaartmaatschappijen met klem om met een ruime boog om Oekraïne heen te vliegen. Het land wordt sinds de nacht van woensdag op donderdag belegerd door Rusland, waardoor het luchtruim niet veilig wordt geacht.

Vrijwel direct na het begin van de Russische aanval op Oekraïens grondgebied, waarbij onder meer militaire installaties en luchtmachtbases onder vuur werden genomen, publiceerde de EASA een advies om minstens 185 kilometer buiten het luchtruim van Oekraïne te blijven. Ook het op grote hoogte overvliegen van het land wordt afgeraden, gezien de dreiging van raketten en gevechtsvliegtuigen.

Oekraïne heeft ook zelf het luchtruim gesloten vanwege de risico’s voor burgervliegtuigen. In 2014 werd Malaysia Airlines-vlucht MH17 boven door rebellen gecontroleerd gebied neergehaald.
 

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen