Amelia breidt vloot uit met Airbus A320

Amelia A320
21 april 2023 - 11:01 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom
| Foto: Amelia

PARIJS - De Franse luchtvaartmaatschappij Amelia heeft een Airbus A320 aan de vloot toegevoegd. Dat is meteen het grootste type dat de onderneming, die ook op Schiphol vliegt, in gebruik heeft. Het dertien jaar oude toestel vloog voorheen voor Air France.

Amelia beschikt over circa twintig vliegtuigen en houdt zich bezig met het uitvoeren van lijnvluchten en charters. Zo wordt er, met subsidie van de Europese Commissie, gevlogen tussen Schiphol en Straatsburg.

Initieel werd er vooral met relatief kleine toestellen gevlogen, zoals de Beech 1900, ATR 42 en 72, en Embraer 135 en 145. In 2022 kwam er een Airbus A319 bij de vloot. Volgens topman Alain Regourd werd besloten grotere types in de vloot op te nemen om te voldoen aan de vraag naar meer capaciteit, onder andere vanuit bedrijven die grote groepen personeel moeten vervoeren, zo zei hij eerder in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.

De A320 die nu is aangetrokken wordt geleased van Whitney Ireland Leasing  en draagt de registratie F-HBNA.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen