Ryanair sluit deel van bases in Duitsland vanwege hogere taksen

Ryanair Boeing 737 MAX
10 oktober 2024 - 12:41 | Door: 
ANP/Reismedia
| Foto: Ryanair (archieffoto)

De Ierse budgetmaatschappij Ryanair sluit komend zomerseizoen haar vliegbases op de luchthavens van Dortmund, Dresden en Leipzig, en vermindert het aantal gestationeerde vliegtuigen in Berlijn. Ook wordt er veel minder op Hamburg gevlogen. De reden is een geschil met de Duitse regering over stijgende belastingen.

Volgens de luchtvaartmaatschappij, de grootste prijsvechter van Europa, dalen de passagiersaantallen in Duitsland door de maatregel met 12 procent volgend jaar zomer. Dat betekent een afname van 1,8 miljoen beschikbare stoelen.

Ryanair vindt dat de toenemende belastingen in de luchtvaart, evenals de stijgende kosten voor beveiliging en luchtverkeersleiding, onhoudbaar zijn. Het bedrijf pleit ervoor dat de regering onmiddellijk de luchtvaartbelastingen afschaft, de kosten voor luchtverkeersleiding verlaagt en de verhoging van beveiligingskosten uitstelt.

Ook Lufthansa heeft zijn zorgen geuit over de stijgende kosten in Duitsland. Prijsvechter easyJet heeft al stappen ondernomen om het aanbod in Duitsland te verminderen.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen