Lufthansa Group haalt Iran en Libanon veel langer uit de dienstregeling

Lufthansa Economy
23 oktober 2024 - 11:34 | Door: 
onze redactie
| Foto: Lufthansa

De Lufthansa Group vliegt tot minstens begin 2025 niet meer naar Teheran en Beiroet. Sinds de aanval van Hamas op Israël in oktober vorig jaar is het erg onrustig in de regio. Veel luchtvaartmaatschappijen schrapten daarom uit veiligheidsoverwegingen hun vluchten.

Zo vliegen KLM en Transavia al maanden niet meer naar Tel Aviv en Beiroet. De regio is daardoor vanuit Nederland alleen te bereiken via vluchten van de Israëlische luchtvaartmaatschappijen El Al en Arkia.

Teheran, dat terreurorganisaties Hamas en Hezbollah steunt en onlangs luchtaanvallen op Israël uitvoerde, is door de meeste westerse maatschappijen in de ban gedaan. Door Europese sancties mogen er ook geen Iraanse luchtvaartmaatschappijen meer in de EU landen.

Lufthansa
De Lufthansa Group, die naast Lufthansa en Brussels Airlines namen als SWISS, Austrian Airlines en Eurowings omvat, kondigde woensdag aan tot minstens 31 januari 2025 niet naar Teheran te vliegen, en tot 28 februari net naar Beiroet. Afgelopen maandag maakte de groep al bekend tot 10 november niet naar Tel Aviv te vliegen. 

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen