Delta Air Lines weer terug in de zwarte cijfers

20 oktober 2010 - 2:00
ATLANTA - Het Amerikaanse Delta Air Lines heeft weer zwarte cijfers kunnen schrijven over het afgelopen kwartaal. 's Werelds grootste luchtvaartmaatschappij behaalde een nettowinst in het derde kwartaal van 363 miljoen dollar (259 miljoen euro), vergeleken met een verlies van 161 miljoen een jaar eerder. Dat heeft Delta Air Lines woensdag (20 oktober) bekendgemaakt.


De winst exclusief bijzondere posten zoals een last voor het terugbrengen van de schulden kwam uit op 929 miljoen dollar. De omzet steeg met 18 procent tot 9 miljard dollar.

Niet alleen Delta, maar ook US Airways presenteerde woensdag winstcijfers. Het bedrijf realiseerde een kwartaalwinst van 240 miljoen dollar, tegenover een verlies van tachtig miljoen dollar vorig jaar.

Analisten verwachten dat meer grote Amerikaanse maatschappijen binnenkort goede kwartaalcijfers presenteren.





(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen