Mexicaanse luchtvaartmaatschappij bestelt Sukhoi Superjets

17 januari 2011 - 1:00
MOSKOU - Superjet International (SJI) en de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Interjet hebben een overeenkomst getekend voor de levering van vijftien regionale verkeersvliegtuigen van het type Superjet 100 (SSJ100-95). Ook nam Interjet een optie op nog eens vijf toestellen. De order vertegenwoordigt een waarde van 650 miljoen dollar.


De door Interjet bestelde vliegtuigen zijn van het type long range (LR). Deze krijgen een vliegbereik van ruim 4.500 kilometer en gaan plaats bieden aan 95 passagiers. De toestellen worden na levering voor een periode van tien jaar onderhouden onder het zogenoemde SuperCare-onderhoudsprogramma. De Superjets moeten vanaf de tweede helft van 2012 geleverd worden.

Door de order van Interjet heeft SJI inmiddels 170 opgetekende orders voor de SSJ100-95. De eerste toestellen worden binnenkort afgeleverd aan Aeroflot en Armavia.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen