Atlas Air verlaat hoofdstuk 11-status na half jaar

29 juli 2004 - 2:00
PURCHASE - Atlas Air Worldwide Holdings heeft haar financiële herstructurering voltooid en komt daarmee uit de hoofdstuk 11-status van de Amerikaanse faillissementswet. Atlas Air Worldwide is de moedermaatschappij van de vrachtmaatschappijen Atlas Air en Polar Air Cargo. In januari van dit jaar zocht de onderneming overheidsbescherming via de hoofdstuk 11-status.

Deze stap is vergelijken met een aanvraag tot surseance. Een bedrijf krijgt dan van de overheid de gelegenheid om zijn schuldeisers op afstand te houden en orde op zaken te stellen. Verschillende Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, waaronder American en United Airlines, namen dezelfde stap.

Het omvangrijke herstructureringsprogramma van Atlas Air Worldwide heeft onder andere geleid tot het aflossen van 600 miljoen dollar aan schulden, een beperking van de operationele kosten, een verkleining van de capaciteit en het afsluiten van nieuwe leasecontracten. Eerder deze maand werd bekend dat Atlas-dochter Polar Air haar hub in Luik verplaatst naar Schiphol.

Zie ook:


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen