Emirates denkt niet over annuleren A380-order

22 juni 2006 - 2:00
DUBAI - Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft geen plannen om orders voor de Airbus A380 te annuleren in verband met de vertraagde levering van het toestel. Wel onderhandelt de maatschappij met Airbus over compensatie, zo meldt de Business Times. Emirates is met 43 bestelde toestellen de grootste klant van de A380. Leasemaatschappij ILFC gaf eerder deze week wel te kennen annulering van A380-orders te overwegen.

ILFC heeft tien A380’s in bestelling. De leasemaatschappij zou volgens contract het recht hebben om de order bij een vertraging van meer dan zes maanden zonder boetes te annuleren. Na een eerdere vertraging worden de tien A380’s voor ILFC twaalf tot veertien maanden later afgeleverd dan aanvankelijk gepland.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen