Ryanair zet opties op tien Boeing 737's om in orders

3 juli 2006 - 2:00
SEATTLE - Boeing heeft van low cost carrier Ryanair een order ontvangen voor tien extra Boeing 737-800’s. Het gaat hierbij om opties die door Ryanair worden omgezet in vaste bestellingen. De nieuw bestelde toestellen wordt in 2008 afgeleverd. De 737’s zullen worden voorzien van weerstand verminderende blended winglets aan de vleugeluiteinden. Dat heeft Boeing maandag (3 juli) bekendgemaakt.

De order was al terug te vinden op de orderlijst op de website van de Amerikaanse vliegtuigbouwer, maar werd toegeschreven aan een niet nader bekendgemaakte klant. Volgens catalogusprijzen is met de order een bedrag gemoeid van 705 miljoen dollar, maar Ryanair heeft flinke kortingen bedongen bij Boeing.

De vloot van Ryanair bestaat inmiddels uit uitsluitend moderne Boeing 737-800’s. Inmiddels zijn dit er al meer dan honderd. Ryanair is de grootste 737-gebruiker in Europa en na Southwest Airlines de grootste ter wereld.

Eerder dit jaar stelde de van oorsprong Ierse maatschappij haar laatste verouderde en brandstof slurpende 737-200’s buiten gebruik.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen