Space Shuttle op de weg terug (videojournaal)

16 juli 2006 - 2:00
HOUSTON - Het ruimteveer Discovery is zaterdag (15 juli) de terugreis naar de aarde begonnen. De Discovery is negen dagen lang gekoppeld geweest aan het ruimtestation ISS. Maandagmiddag wordt de Space Shuttle om kwart over negen in de ochtend terug op aarde verwacht op Kennedy Space Center in Florida. Bij de terugreis wordt met uiterste belangstelling het hitteschild in de gaten gehouden.

Een beschadigd hitteschild zorgde in 2003 bij de terugkeer van Space Shuttle Columbia voor fatale gevolgen.

Mocht een landing in Florida vanwege weersomstandigheden niet verstandig lijken, dan kan NASA besluiten uit te wijken naar de basis Edwards in Californië, waar het weer stabieler en het landingsterrein groter is.



Bekijk ook:


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen