'China Southern Airlines wil op Curacao vliegen'

29 augustus 2006 - 2:00
WILLEMSTAD - China Southern Airlines heeft plannen om regelmatig op Curaçao te gaan vliegen. Tijdens een handelsreis naar China zal de Antilliaanse gedeputeerde Gerrit Schotte (Economische Zaken en Toerisme) zich inzetten voor een daadwerkelijke overeenkomst, zo meldt het Antilliaans Dagblad. China Southern Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van China.

“China is een enorme groeimarkt. Dat land heeft het gepresteerd om in korte tijd ruim een kwart miljoen mensen rijk te maken. Deze groep wil nu naar exotische oorden reizen. En daar moeten wij op inspelen. Ik ga dus niet naar China om een charter hier naartoe te halen. Ik wil structurele regelingen. Maar pas als de zaken helemaal rond zijn, heb je zekerheid”, zegt Schotte in de krant.

Het starten van China Southern-vluchten naar de Nederlandse Antillen zou opmerkelijk zijn. Momenteel is Los Angeles de enige bestemming van de maatschappij op het Amerikaanse continent. Vanuit thuisbasis Guangzhou, Beijing en Shanghai vliegt China Southern onder meer op Amsterdam.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen