Qatar Airways breidt routenetwerk uit met zeven bestemmingen

7 november 2006 - 1:00
LONDEN - Qatar Airways heeft dinsdag (7 november) bekendgemaakt dat het in 2007 zeven nieuwe bestemmingen aan het routenetwerk toevoegt. Het gaat om steden in Europa, Afrika, Azië en - voor het eerst - Noord-Amerika. De luchtvaartmaatschappij bevestigde tijdens de World Travel Market in Londen verder dat het in 2007 haar eerste van twintig Boeing 777’s in ontvangst neemt.

De uitbreiding van het routenetwerk start op 3 januari met de Nigeriaanse stad Lagos. Zes dagen later volgt Dar Es Salaam, de hoofdstad van Tanzania. Vanaf het begin van de zomerdienstregeling vliegt Qatar Airways vanaf thuisbasis Doha naar het Indonesische vakantie-eiland Bali en Ho Chi Minh Stad in Vietnam.

Vanaf het begin van de zomer voegt Qatar Airways voor het eerst in haar bestaan een bestemming in de Verenigde Staten toe aan haar routenetwerk. Vanaf dan wordt dagelijks vanuit Doha met een Airbus A340-600 rechtstreeks naar New York gevlogen.

Daarmee is de koek niet op. In de tweede helft van 2007 volgen nog een nieuwe bestemming in Noord-Europa en een bestemming in Oost-Europa. In een later stadium zal Qatar Airways bekendmaken welke bestemmingen het betreft.

Qatar Airways-topman Akbar Al Baker zei in Londen verder onder meer dat een order voor zestig Airbus A350XWB's pas wordt gefinaliseerd, als Airbus het definitieve ontwerp voor dit toestel rond heeft. Qatar Airways tekende ruim twee jaar geleden een voorlopige overeenkomst voor de aanschaf van zestig A350’s, maar eerder dit jaar besloot Airbus het ontwerp drastisch aan te passen om beter te kunnen concurreren met de Boeing 787 Dreamliner.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen