'Vliegtuigen moeten tegen 2010 een kwart minder CO2 uitstoten'

2 oktober 2007 - 2:00
BRUSSEL - Tegen 2010 moeten vliegtuigen 25 procent minder CO2 gaan uitstoten. Wie meer wil vliegen, moet daarvoor emissierechten gaan kopen. Dat heeft de commissie Milieu van het Europees Parlement dinsdag (2 oktober) besloten.

De verhandelbare emissierechten bestaan al in de industrie en lijken er dus nu ook voor de luchtvaart te komen. Het Europees Parlement en de milieuministers van de EU moeten nog stemmen over de nieuwe maatregel.

De uitstootreductie geldt voor alle vluchten die landen en vertrekken binnen Europa. Het Europarlement mag meebeslissen over de wetgeving op de uitstoot van CO2 door de luchtvaart. De milieucommissie heeft volgens PvdA-Europarlementariër Corbey daarom veel druk gevoeld van de luchtvaartlobby.

Corbey betreurt wel dat de vermindering van de uitstoot niet geldt voor regeringsvliegtuigen en vliegtuigen van het Koninklijk Huis: “Ik vind dat die ook gewoon aan hun verplichtingen moeten voldoen.”

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen