Opnieuw gewonden tijdens test met nieuwe Airbus

22 november 2007 - 1:00
TOULOUSE - Tijdens een proefvlucht met een Airbus A330 die bestemd is voor Air Mauritius zijn woensdag (21 november) twee passagiers ernstig gewond geraakt. Ook vier andere inzittenden raakten gewond. Het vliegtuig maakte een vlucht boven Frankrijk toen plotseling de druk in de cabine wegviel. Na het incident maakte het toestel een veilige landing in Toulouse.

De twee ernstig gewonden liepen verwondingen op aan hun rug en trommelvliezen toen het toestel een snelle daling moest maken naar aanleiding van het drukverlies.

Het is de tweede keer binnen een week dat er gewonden vallen bij een test met een nieuwe Airbus. Op 16 november raakten vijf mensen gewonden toen een A340-600, die afgeleverd zou worden aan Etihad Airways, op de grond op Toulouse door een geluidsmuur knalde.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen