Transportminister Indonesi&#235: koop geen Europese vliegtuigen

20 december 2007 - 1:00
JAKARTA - Indonesische luchtvaartmaatschappijen zouden geen vliegtuigen van Europese vliegtuigbouwers moeten kopen zolang de bedrijven op de ‘zwarte lijst’ van de EU staan. Dat vindt de Indonesische transportminister Jusman Syafii Djamal, zo melden media in het Aziatische land. Volgens Djamal lopen de bedrijven het risico dat hun gloednieuwe vliegtuigen wegens de ban niet kunnen worden afgeleverd.

Vliegtuigen worden vaak al op het terrein van de producent voorzien van een registratie passend bij het thuisland van de gebruiker. Door de vermelding op de zwarte lijst zouden daardoor nieuwe toestellen zich onwettig op Europees grondgebied bevinden, nog voordat ze officieel zijn afgeleverd.

De vliegtuigen zouden volgens Djamal wel onder een voorlopig registratienummer kunnen vertrekken, om daarna in Indonesië te worden geregistreerd. Die werkwijze valt voor de maatschappijen echter flink duurder uit, aldus de transportminister.

De Europese Unie plaatste alle Indonesische luchtvaartmaatschappijen in juli van dit jaar op de zwarte lijst, na een aantal tragische ongevallen met maatschappijen uit het eilandenrijk.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen