Kostenbesparingen bij Airbus lopen volgens plan

28 december 2007 - 1:00
PARIJS - De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft dit jaar al met gemak het doel van 300 miljoen euro aan kostenbesparingen gehaald. De onderneming sluit het jaar mogelijk zelfs af met besparingen van 400 miljoen euro. Dat schrijft de Franse krant Les Echos, die zich baseert op een bron binnen Airbus.

Airbus kondigde eerder dit jaar een grote reorganisatie aan, waarbij uiteindelijk 10.000 banen zullen vervallen. Volgens de bron van Les Echos zijn nu al 3000 mensen afgevloeid zonder dat er gedwongen ontslagen zijn gevallen.

Airbus maakt op 16 januari de jaarcijfers bekend. Verwacht wordt dat het bedrijf over 2007 nog verlies draait. De kasstroom zal er volgens Les Echos gezond uit zien als gevolg van een groot aantal orders van vliegtuigen.



(c) ANP




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen