Richard Branson waarschuwt in brief voor alliantie BA en American

11 augustus 2008 - 2:00
WASHINGTON - Een transatlantische alliantie tussen British Airways en American Airlines schaadt de concurrentie en komt vliegtuigpassagiers niet ten goede. Dat stelt Sir Richard Branson, de Britse oprichter en eigenaar van Virgin Atlantic, een concurrent van British Airways. Branson heeft zich opvallend genoeg in een open brief gericht tot de Amerikaanse presidentskandidaten Barack Obama en John McCain.

Met de brief hoopt Branson aandacht te krijgen voor de aanvraag die American Airlines waarschijnlijk deze week indient voor toestemming om intensief met British Airways te mogen samenwerken.

Virgin Atlantic verwacht dat BA en AA, die nu al goede partners zijn binnen de OneWorld alliantie, afspraken gaan maken over winstdeling, vliegschema’s en tarieven.

Volgens Branson moet de samenwerking tussen de twee grootmachten niet gezien worden als onderdeel van het OpenSkies-verdrag dat de Verenigde Staten met Europa heeft gesloten. Branson stelt in de brief dat dit verdrag sowieso nog niet geleid heeft tot meer concurrentie op transatlantische routes.







Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen