Passagiersvervoer British Airways daalt met bijna 5 procent

3 oktober 2008 - 2:00
LONDEN - De crisis op de financiële markten en de onzekere economische vooruitzichten beïnvloedden in september de vervoersresultaten van British Airways. Het passagiersvervoer, berekend in aantal passagierskilometers, daalde met 4,8 procent. De bezettingsgraad daalde met 4,3 procentpunten naar 74 procent, zo maakte British Airways vrijdag (3 oktober) bekend.


Vooral het premium vervoer (first en business class) heeft te lijden onder de huidige situatie, en daalde vorige maand met 8,6 procent. Het overige passagiersvervoer kende een afname van 4,1 procent. Het vrachtvervoer daalde bij BA met 3,5 procent.

Het aantal boekingen voor de komende maanden staat onder druk door de onzekere economische situatie. Wat betreft de inkomstenverwachting voor de rest van dit jaar verwacht BA echter dat hogere opbrengsten en een sterkere dollar de impact van de passagiersdaling grotendeels zullen compenseren.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen