Qantas voert eerste lijndienst uit met Airbus A380

20 oktober 2008 - 2:00
MELBOURNE - De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft maandag (20 oktober) de eerste Airbus A380 in operationele dienst gesteld. De superjumbo steeg om 11.15 uur plaatselijke tijd op vanaf de luchthaven van Melbourne voor een non-stop vlucht naar Los Angeles. Qantas is na Singapore Airlines en Emirates de derde carrier die met de A380 gaat vliegen.

Qantas nam de eerste A380 na een serie van vertragingen in ontvangst. De maatschappij heeft in totaal twintig superjumbo’s besteld. Nadat in september de eerste A380 werd afgeleverd, ontvangt Qantas dit jaar nog eens drie A380’s. In 2009 staat de levering van vijf toestellen in de planning.

De Australische carrier heeft de A380’s voorzien van ‘slechts’ 450 stoelen, waarvan 14 in first class, 72 in business class en 332 in economy class. Vanaf januari wordt ’s werelds grootste passagiersvliegtuig in Qantas ingezet op de lijndienst Sydney-Londen, via Singapore.

Qantas is de eerste luchtvaartmaatschappij die de A380 inzet op lijndienstvluchten naar Los Angeles. Daar zal het toestel overigens na aankomst worden verwelkomd door ‘Qantas-ambassadeur’ en 707-vlieger John Travolta en Olivia Newton-John, zijn Australische tegenspeelster in Grease.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen