'Overtollige' Transavia.com-vliegtuigen vliegen vanaf Denemarken

8 november 2008 - 1:00
SCHIPHOL - De vliegtuigen die Transavia.com deze winter inzet vanaf luchthavens in Denemarken, zijn eigen toestellen die tijdens het rustigere winterseizoen 'overtollig' zijn in de vloot. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij stationeert één Boeing 737 in Billund en twee in Kopenhagen, meldt een woordvoerster van Transavia.com aan Luchtvaartnieuws.nl. Op de Deense operaties zet de KLM-dochter eigen personeel in.

Transavia.com kondigde de plannen om vliegoperaties te starten vanuit Denemarken vrijdag (7 november) aan. De aankondiging komt ruim een week na het faillissement van prijsvechter Sterling Airlines, dat na SAS de grootste carrier op de Deense markt was. Vanaf Billund vliegt Transavia.com in opdracht van een touroperator op charterbasis, terwijl begin december vanaf Kopenhagen eigen lijndiensten naar tien bestemmingen worden gestart.

Traditioneel zet Transavia.com 's winters minder vliegtuigen in dan 's zomers. Normaalgesproken wordt dan een deel van de 28 Boeing 737's tellende vloot uitgeleasd aan andere carriers. Naast de drie 737's die actief zijn in Denemarken zullen deze winter vijf of zes toestellen tijdelijk in dienst van andere carriers vliegen.

Of de vluchtoperaties vanuit Denemarken komende zomer worden voortgezet is volgens Transavia.com afhankelijk van hoe het de Nederlandse carrier deze winter vergaat in Noord-Europa. Voorlopig wordt geen Deens personeel aangenomen. "Dat is een onderwerp voor de toekomst”, meldt Transavia.com desgevraagd. Transavia.com zegt verder "in principe" geen onderdelen van het failliete Sterling Airlines te willen overnemen.

Van onze redactie




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen