Moeizame onderhandelingen British Airways en vakbonden

2 juli 2009 - 2:00
LONDEN - British Airways (BA) hervat waarschijnlijk donderdag (2 juli) de onderhandelingen met de vakbonden die het personeel van de luchtvaartmaatschappij vertegenwoordigen. De Britse maatschappij wil duizenden banen schrappen en salarissen bevriezen. Onderhandelingen tussen de twee partijen liepen dinsdag vast. Woensdag stelde BA voor om gebruik te maken van een bemiddelingsbureau.


De onderhandelingen zouden woensdag al worden hervat, maar tot verbazing van de vakbonden kwam de afvaardiging van British Airways niet opdagen. BA liet vervolgens weten geen heil meer te zien in een directe confrontatie met de bonden.

Unite, de grootste vakbond in Groot-Brittannië, heeft afwachtend op het voorstel gereageerd. Volgens de organisatie kan British Airways niet eenzijdig kiezen voor de inzet van bemiddelaars, maar moeten de vakbonden daar eerst mee instemmen. Unite geeft er de voorkeur aan om zo snel mogelijk zonder tussenpersonen weer om de tafel te gaan.

British Airways wil flink besparen op de personeelskosten. Het bedrijf zwalkt als gevolg van de economische crisis en liep in het boekjaar 2008/2009 een nettoverlies van ruim vierhonderd miljoen euro op.






Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen