Londen-Melbourne Race centraal tijdens evenement Aviodrome

3 juli 2009 - 2:00
LELYSTAD - Luchtvaart-Themapark Aviodrome op Lelystad Airport staat dit weekend in het teken van de Londen-Melbourne Race uit 1934. Deze race, die 75 jaar geleden plaatsvond, zorgde ervoor dat de DC-2 ‘Uiver’ van KLM wereldfaam verwierf. Het toestel werd eerste in de handicapklasse. Naast de Uiver zijn dit weekend bij de Aviodrome historische vliegtuigen uit binnen- en buitenland te gast, waaronder toestellen die hebben deelgenomen aan de race.


De DC-2 uit de collectie van de Aviodrome vormt het middelpunt van het evenement. Het toestel kan alleen dit weekend tegen betaling van 2,50 euro van binnen worden bekeken. Ook wordt de feestelijke aankomst van de ‘Uiver’ in Nederland in 1934 geheel in stijl nagebootst.

Naast de ‘Uiver’ zijn ook historische toestellen als de Tiger Moth, de Dragon Rapide, de Puss Moth en de Miles Falcon in Lelystad aanwezig. In de Dragon Rapide uit 1934 kan ook worden meegevlogen. Deze tweemotorige tweedekker is speciaal voor dit evenement overgevlogen vanuit Engeland.

Het luchtvaartpark wordt komend weekend compleet in een jaren dertig jasje gestoken en er vinden verschillende activiteiten plaats die typisch zijn voor Australië, Engeland en Nederland.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/uiver_ley.jpg " alt="Foto: Aviodrome"/>


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen