Emirates van start met rechtstreekse lijndienst Dubai-Durban

2 oktober 2009 - 2:00
DUBAI - Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft Durban in Zuid-Afrika aan het routenetwerk toegevoegd. De stad in het zuiden van het land wordt voortaan dagelijks met een Airbus A330-200 rechtstreeks aangevlogen vanaf thuisbasis Dubai. Durban is na Johannesburg en Kaapstad al de derde Zuid-Afrikaanse bestemming voor Emirates.


De eerste vlucht, met aan boord diverse hoogwaardigheidsbekleders, vond donderdag (1 oktober plaats). Emirates is de enige internationale luchtvaartmaatschappij met dagelijkse vluchten van en naar Durban. De stad is é;é;n van de speelsteden voor het WK voetbal, dat volgend jaar in Zuid-Afrika plaatsvindt.

Durban is de zeventiende Afrikaanse bestemming in het routenetwerk van Emirates. Later deze maand opent de luchtvaartmaatschappij ook een lijndienst naar Luanda, de hoofdstad van Angola.

Etihad Airways, de nationale concurrent van Emirates met de thuisbasis in Abu Dhabi, startte deze week al met vluchten naar Kaapstad. Het gaat hierbij om een verlenging van de lijndienst Abu Dhabi - Johannesburg.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen