'Vuurwerk afgestoken in Northwest-vliegtuig uit Schiphol'

26 december 2009 - 1:00
DETROIT - Aan boord van een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Northwest Airlines heeft een passagier vrijdag vuurwerk afgestoken. Dat heeft een woordvoerster van Delta Air Lines, de moedermaatschappij van Northwest, gezegd tegen nieuwszender CNN.

Het toestel, een Airbus A330-300, was met 278 passagiers onderweg van de luchthaven Schiphol naar de Amerikaanse stad Detroit als vlucht NW253. De afsteker van het vuurwerk kon al snel worden overmeesterd. Zeker een inzittende moest na de landing worden overgebracht naar een ziekenhuis.

De identiteit van de dader en de gewonde zijn nog niet bekendgemaakt, maar volgens nieuwszender ABC News zou het vuurwerk zijn afgestoken door een Nigeriaanse man. Hij zou van zijn thuisland onderweg zijn geweest naar Detroit en zou op Schiphol zijn overgestapt.

De FBI was vrijdagavond niet bereikbaar voor commentaar. Volgens een woordvoerster van Schiphol wordt uitgezocht wat er precies is gebeurd aan boord van het vliegtuig. Dat gebeurt in nauw contact met Amerikaanse instanties. Ze kon niet zeggen welke dat zijn.


(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen