Luchtvaartmaatschappijen bieden meer capaciteit in januari

15 januari 2010 - 1:00
CHICAGO - Voor de vijfde maand op rij bieden luchtvaartmaatschappijen verspreid over de wereld meer zitplaatsen aan. In de eerste maand van 2010 ligt het totaalaantal beschikbare stoelen op 294,6 miljoen, drie procent meer dan in januari vorig jaar. Dat heeft de gerenommeerde luchtvaartmonitor OAG berekend. Het aantal vluchten dat wordt uitgevoerd loopt met twee procent op naar 2,37 miljoen.


Vooral de netwerken van prijsvechters groeien gestaag. Ten opzichte van januari 2009 bedraagt de toename van de capaciteit en de vluchtfrequentie tien procent, aldus OAG.

De verschillende vervoerstromen in de wereld laten afwisselende trends zien. Zo wordt er meer gevlogen tussen West-Europa en het Midden-Oosten en tussen West-Europa en Afrika. Het verkeer op de transatlantische markt valt daarentegen zo’n vijf procent lager uit dan een jaar geleden.

OAG constateert dat Dubai de hub is waar de grootste groei is gerealiseerd. Het aantal vluchten en de beschikbare capaciteit nam tussen januari 2009 en januari 2010 met zeventien procent toe.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen