Journalist Stegeman voor de rechter gedaagd door KLM en Schiphol

8 april 2010 - 2:00
DEN HAAG - De journalist Alberto Stegeman moet volgende week donderdag voor de rechter in Haarlem verschijnen. Dat blijkt uit een brief van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie aan de Kamer. Het Openbaar Ministerie begon een strafrechtelijk onderzoek naar Stegeman nadat de KLM aangifte had gedaan van valsheid in geschrifte door de journalist.


Schiphol en het Anthony Fokker Businesspark deden hetzelfde omdat hij een toegangsverbod zou hebben genegeerd.

De officier van justitie stelde vast dat Stegeman strafbare feiten heeft gepleegd. Er is hem een transactie aangeboden, die hij niet heeft betaald. Nu is hij gedagvaard.

De SBS-programmamaker slaagde er in om op Schiphol-Oost door de beveiliging te dringen. Daardoor kon hij ongestoord bij het regeringstoestel de Fokker 70 PH- KBX komen dat stond geparkeerd in de hangar van vliegtuigonderhoudsbedrijf Nayak.

Lees ook:










(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen