Meteorologen: Activiteit IJslandse vulkaan neemt af

18 mei 2010 - 2:00
REYKJAVIK - De activiteit in de vulkaan onder de Eyjafjallajökull-gletsjer op IJsland is licht afgenomen in vergelijking met de laatste piek van eind vorige week, die zondag en maandag het luchtverkeer hinderde in onder meer Nederland. Meteorologen op het eiland in de Atlantische Oceaan hebben dat dinsdag (18 mei) gemeld.


De uitbarsting gaat overigens nog altijd door en er is geen enkel zicht op een einde aan de activiteit van de vulkaan.

Sinds de uitbarsting op 14 april begon, veroorzaakte de vulkaan veel overlast voor vakantiegangers, zakenreizigers en mensen die in de omgeving van de gletsjer wonen. Duizenden vluchten werden geschrapt en luchtvaartondernemingen en vliegvelden leden miljardenverliezen.


(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen