Nieuwe internationale routes van start vanaf Tokio Haneda

21 februari 2011 - 1:00

TOKIO - British Airways, American Airlines en Delta Air Lines hebben een viertal nieuwe internationale lijndiensten geopend vanaf de luchthaven Tokio Haneda. Daarmee krijgt de luchthaven, op slechts vijftien kilometer van het stadscentrum van Tokio, weer een steeds prominentere plek op de internationale luchtvaartkaart.

Sinds de opening van de luchthaven Narita in 1978 fungeerde Haneda echter voornamelijk als hub voor binnenlandse vluchten. Nadat eind vorig jaar een nieuwe start- en landingsbaan en een nieuwe terminal zijn geopend op Haneda heeft de luchthaven weer ruimte voor internationale vluchten.

British Airways startte zondag een nieuwe route naar Londen Heathrow, American Airlines opende een lijndienst naar New York en Delta ging van start met een route naar Detroit. Maandag voerde Delta Air Lines bovendien de eerste vlucht uit naar Los Angeles.

Inclusief de zondag en maandag gestarte lijndiensten zijn er nu weer zestien internationale luchtverbindingen vanaf Haneda. Bestemmingen die door verschillende maatschappijen worden aangevlogen zijn onder meer Parijs, Honolulu, Bangkok, Beijing, Hongkong, Seoel en Singapore.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen