IVW en CHC Helicopters sluiten handhavingsconvenant

2 maart 2011 - 17:50

DEN HAAG - De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) en CHC Helicopters Netherlands tekenen op 2 maart een zogeheten handhavingsconvenant. Hiermee leggen beide partijen afspraken vast over het structureel op orde houden en verbeteren van de naleving van wet- en regelgeving. Tegelijkertijd wordt de toezichtlast van de inspectie verminderd.

CHC Helicopters Netherlands werkt op basis van vertrouwen aan de constante verbetering van haar Safety Management Systeem. Door eigen verantwoordelijkheid te nemen ten aanzien van de naleving van wet- en regelgeving, veiligheid en duurzaamheid streeft CHC Helicopters Netherlands er volgens de IVW naar om aantoonbaar 'in control' te zijn van haar operatie.

Volgens de IVW maakt het convenant het mogelijk dat het toezicht effectiever en efficiënter kan worden ingericht. CHC Helicopters Netherlands vliegt vanuit Den Helder met veertien helikopters ten behoeve van de offshore olie- en gasindustrie.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen