Spoedige verbetering snelwegen Almere - Amsterdam - Schiphol

21 maart 2011 - 13:52

AMSTERDAM - Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) heeft maandag een belangrijke stap gezet in de aanpak van de snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Op luchthaven Schiphol ondertekende ze het zogenoemde tracébesluit hierover. Dit betekent dat de uitvoering van het grootste snelwegenproject in Nederland in tien jaar van start kan gaan, zo liet een woordvoerder van de minister weten.

De snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere worden de komende jaren grondig aangepakt. De A9, A10, A1 en A6 worden breder. Er komt een extra brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, een bredere Hollandse Brug, twee tunnels en een aquaduct onder de Vecht. Vijf grote knooppunten worden gerenoveerd en honderd bruggen en viaducten worden aangepast.

Het megaproject moet medio dit jaar beginnen. De A10-Oost is dan als eerste aan de beurt. In 2020 moet alles klaar zijn. Totale kosten: 4,5 miljard euro.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen