Luchtreizigers gescreend voor aankomst op Schiphol

21 september 2011 - 2:00

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen moeten vanaf volgend jaar de gegevens van alle passagiers op sommige vluchten naar Schiphol aan de marechaussee leveren. Dat moet gebeuren voordat de vlucht aankomt. Daardoor heeft de marechaussee tijd om de gegevens door te nemen en te kijken of er mensen tussen zitten die illegaal het land proberen binnen te komen, gesignaleerd staan of op andere wijze een risico vormen.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft woensdag een bericht van die strekking in De Telegraaf bevestigd. Het gaat om 27 bestemmingen buiten de EU, waaronder Peking, Istanbul en Moskou.

De gegevens die de luchtvaartmaatschappijen moeten verstrekken, zijn onder meer de naam, geboortedatum en het nummer van het reisdocument. Andere gegevens, zoals de volledige reisroute en de wijze waarop de reis is betaald, zitten er niet bij.

Sinds 2009 loopt op Schiphol een proef met deze maatregel. De autoriteiten zijn daar tevreden over. De proef krijgt nu dus een vervolg.

(c) ANP

 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen