Lockheed Martin schrapt honderden banen bij luchtvaartdivisie

27 september 2011 - 12:01

BETHESDA - Ongeveer 540 werknemers van Lockheed Martin Aeronautics verliezen hun baan. Dat heeft het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartconcern maandag bekendgemaakt. De ontslagen maken deel uit van een eerder dit jaar gepresenteerde reorganisatie. Daarin staat dat zo'n 1500 banen worden geschrapt.

Lockheed Martin nam al verschillende maatregelen om het personeelsbestand bij de luchtvaartdivisie te verkleinen. Ruim 450 werknemers hebben volgens de onderneming aangegeven het bedrijf vrijwillig te verlaten.

De gevolgen van de 540 ontslagen zijn vooral merkbaar op de locaties in Fort Worth (Texas), Marietta (Georgia) en Palmdale (Californië), aldus Lockheed Martin. Het personeel in kwestie moet het bedrijf eind van dit jaar al verlaten.

In totaal werken bij Aeronautics meer dan 28.000 mensen. Wereldwijd zijn bij het moederbedrijf 126.000 mensen in dienst.

Bekende producten van Lockheed Martin Aeronautics zijn onder andere de F-35 (JSF), F-22 Raptor, F-16 en C-130 Hercules.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen