Omzet en winst Boeing opgelopen in derde kwartaal

26 oktober 2011 - 17:51

CHICAGO - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in het derde kwartaal de omzet met vier procent weten op te voeren tot 17,7 miljard dollar (12,7 miljard euro). De nettowinst steeg met bijna een derde tot 1,1 miljard dollar. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Het afgelopen kwartaal kreeg Boeing orders binnen ter waarde van 26 miljard dollar. Daardoor dikte de orderportefeuille aan tot 332 miljard dollar. De onderneming zag in de resultaten voldoende aanleiding de winstverwachting voor heel 2011 te verhogen.

Boeing leverde in het afgelopen kwartaal na een lange vertraging de eerste 787 Dreamliner aan de Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways. Ondanks de vele tegenslagen bij de ontwikkeling en productie zijn de verwachtingen rond de jongste telg uit de Boeing-familie hooggespannen. Niet eerder kreeg het bedrijf zo veel orders voor een toestel nog voordat het eerste exemplaar de fabriek verliet.

Het lopende kalenderjaar verloopt echter teleurstellend voor het 787-programma. Tot nu ontving Boeing in 2011 nog geen nieuwe bestelling voor het type, terwijl wel 26 vliegtuigen werden afbesteld.

(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen