Naakte man zorgt voor opschudding Amerikaans vliegveld

19 april 2012 - 3:51

PORTLAND - Een 49-jarige reiziger heeft woensdag op de luchthaven in Portland in de Amerikaanse staat Oregon voor opschudding gezorgd door zich geheel uit te kleden, terwijl hij in de rij stond voor een veiligheidspoort. Hij deed dat uit protest tegen de in zijn ogen absurde veiligheidsmaatregelen.

Zijn naaktheid bracht een aantal reizigers ertoe hun ogen te bedekken en die van hun kinderen. Anderen hadden er meer plezier in en stapten uit de rij om foto's te maken.

Omdat hij weigerde zich weer aan te kleden, werd de man door de politie afgevoerd en in hechtenis genomen. De reiziger verklaarde veel met het vliegtuig te reizen en de intimiderende praktijken van veiligheidsbeambten zat te zijn.

Met een proces-verbaal op zak werd de man, die volgens de politie geheel nuchter was, vervolgens weer vrijgelaten. Zijn vliegtuig naar San Jose (Californië) was al vertrokken.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen