Mansveld: heffingen Schiphol relatief laag

13 maart 2013 - 23:27

DEN HAAG  Schiphol is relatief goedkoop als het gaat om overheidsheffingen en luchthavengelden. Het scoorde vorig jaar beter dan de meeste van tien concurrerende luchthavens. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven.

Uit onderzoek in opdracht van haar departement blijkt dat Londen Heathrow in 2012 veruit het duurste was. Maar ook onder meer Charles de Gaulle in Parijs, Frankfurt en Zürich waren duurder. Alleen Brussel, Istanbul en Dubai bleken goedkoper.

Volgens Mansveld kwam de gunstige positie van Schiphol vorig jaar onder meer doordat de tarieven en heffingen elders sneller stegen.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen