Geen problemen tijdens drukste dag op Schiphol

26 juli 2013 - 2:00

SCHIPHOL - De drukste dag op Schiphol heeft vrijdag nog niet tot problemen geleid. De wachttijden bleven volgens een woordvoerster vooralsnog beperkt. Tot nu toe had de luchthaven drie piekmomenten, die door de volle bezetting van onder meer de vertrekbalies goed zijn afgehandeld. In de vertrekhallen was het weliswaar druk, er stonden slechts enkele lange rijen.

In totaal zijn er vrijdag op de nationale luchthaven zo'n 178.000 passagiers vertrokken, aangekomen of overgestapt. Ook de rest van het weekeinde blijft het druk, met in totaal ongeveer een half miljoen reizigers.

Bij balie 26 in vertrekhal 3, waar de incheck voor vluchten naar de Verenigde Staten is, stond vrijdagochtend wel een lange rij. "Een stuk langer dan normaal'', zei een grondsteward. Mensen hoeven echter niet bang te zijn dat ze hun vlucht missen. "Als de vlucht bijna vertrekt, worden mensen uit de rij naar voren gehaald.''

Klaziena Visser uit Groningen vloog met haar gezin naar Washington. "We hebben afgelopen nacht een hotel in de buurt genomen, dat is toch wel wat relaxter.'' Veel mensen hoorden pas vrijdagochtend op radio en televisie dat het de drukste dag is. "Ik kon me er bijna niks bij voorstellen, want ik dacht ik ga zo vroeg weg'', zei Pieter uit Amsterdam die naar Malta reist. "Het valt me ook op dat het helemaal niet zo druk is.''

Schiphol zet deze dagen zo'n 40 tot 60 extra medewerkers in om de reizigersstroom in goede banen te leiden. Ook lopen er entertainers rond die de wachttijden veraangenamen.

De Koninklijke Marechaussee spreekt eveneens van een vrijwel probleemloos verlopen dag. Wel moesten er meer dan 60 noodreisdocumenten worden uitgereikt. Die waren voor mensen van wie hun paspoort was verlopen, beschadigd of die hun reisdocument zijn kwijtgeraakt.

Her en der moesten speurhonden optreden bij onbeheerde bagage en werd een zogenoemde snorder opgepakt, een taxichauffeur zonder vergunning.

Bekijk het videojournaal op Luchtvaart.tv

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen