Aeroflot / Skynet: Moskou Sheremetjevo - Amsterdam, 18 januari 2004

18 januari 2004
Ik vloog met Skynet van Moskou naar Amsterdam op vlucht SU 229. Deze maatschappij vliegt de diensten voor Aeroflot naar Amsterdam met een Boeing 737-400. De vlucht moest om 19.40 uur lokale tijd vertrekken, maar wegens hevige sneeuwval en storm hadden we twee uur vertraging. Tijdens het wachten op de luchthaven werd aan de passagiers niet meegedeeld waarom de vlucht vertraagd was, of hoe lang het nog zou kunnen duren. Ook werd ons geen koffie of thee aangeboden.

Toen we dan toch eindelijk in het vliegtuig zaten moesten we nog 20 minuten wachten voordat we op mochten stijgen. De vlucht naar Amsterdam verliep verder goed.

Het vliegtuig zelf zag er oud uit. Saaie bekleding op de stoelen, en niet al te veel beenruimte. Het personeel was op zich wel vriendelijk, maar het enthousiasme straalde er niet echt van af.
Het eten onderweg was wel goed. We kregen kip met rijst en konden daarnaast nog kiezen uit verschillende soorten alcoholische en non-alcoholische drankjes.

Wat ik wel vreemd vond is dat er onderweg geen films werden vertoond. Ik heb zelfs geen beeldschermen kunnen ontdekken. Op zo’n vlucht verwacht je eigenlijk toch wel iets van vermaak, het is al zo saai en omdat het donker was, was er ook buiten niets te zien. Uit pure verveling ben ik maar ‘gesprekken’ aangegaan met enkele Mongolen (mensen uit Mongolië dus).

Om 21.10 hadden we moeten aankomen op Schiphol, maar het werd 23.20. Ik zal niet zeggen dat ik nooit meer met Skynet vlieg, maar KLM is toch wel aantrekkelijker op deze route.

Als cijfer geef ik een 6-.

Door: B.K. (Naam afzender is bekend gemaakt aan de redactie van Luchtvaartnieuws)

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020