Germanwings: Keulen - Zürich, 8 april 2008

8 april 2008
Een korte vlucht met de hoofdairline van Keulen/Bonn, Germanwings. Ik was al eens eerder vanaf Keulen/Bonn gevlogen, waarbij de afstand (200 km van mijn huis, 2 uur rijden) en vooral de parkeertarieven mij erg waren meegevallen. Dit in combinatie met een ticketprijs van 70 euro retour naar Zürich deden mij wederom naar Keulen afreizen.

Germanwings vliegt vanaf de 'oude' terminal 1. Een heel eind lopen vanaf lang parkeren. De terminal wordt stevig verbouwd en ik zocht tussen steigers en bouwkranen naar de incheckbalie. Inchecken ging snel en er waren geen rijen voor security. De wachtruimte daarachter is al verbouwd en is groot en licht, met een paar winkeltjes en aardige terrassen met uitzicht op de vliegtuigen.

Vlucht vertrok netjes op tijd. Germanwings heeft free seating, dus je zoekt zelf je plekje uit. Ik zit graag helemaal voorin, omdat je er dan als eerste weer uit bent. De moderne Airbus A319 zat lang niet vol, dus genoeg keuze. Beenruimte op rij 1 is meer dan voldoende, op andere rijen niet anders dan bij easyJet of Ryanair. Wel mooie leren stoelen. Er is geen inflight entertainment.

Vlucht vertrok op tijd. Onderweg kun je iets te eten of te drinken kopen, tegen schappelijke prijzen. Na een klein uurtje landden we op tijd op het vliegveld van Zürich.

Kortom: Germanwings is een typische low cost carrier. Lage prijzen en een redelijk comfortabele no-nonsense vlucht van A naar B. Keulen is een prettig vliegveld en een goed alternatief voor de Nederlandse reiziger, met veel goedkope verbindingen binnen Europa.

Cijfer: 8

R. Timmermans

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020