Aerolineas Argentinas: El Calafate - Buenos Aires, 16 maart 2014

4 april 2014

Deze avondvlucht AR 1899 moest om 19.15 vertrekken, maar omdat veel passagiers met shuttlebusjes naar de luchthaven werden gebracht, die niet van laat komen hielden, was iedereen ingecheckt, met betaling van vertrekbelasting, en ingestapt, en was het toestel vroeg vertrekklaar zodat het om 18.45 uur van de gate werd afgeduwd. Het toestel zat op een paar plekken na helemaal vol. Ik zat op 10F.

Tijdens de veiligheidsinstructies begon de heer op de rij voor me aan alle knopjes en paneeltjes boven zijn hoofd te voelen, en toen de cabinemedewerker langsliep vroeg hij hem waar de zuurstofmaskers zaten en hoe hij dat klepje open kreeg en hoe hij het moest activeren. Gelukkig zijn er dus toch nog passagiers die luisteren naar de instructies (oké, hij had even gemist dat alles automatisch werkt).

Drie minuten later was de Boeing 737-800 in de lucht en met een mooie boog rechtsom over het meer waar El Calafate Airport aan ligt ging het noordwaarts. Dit keer volgden we niet de kustlijn maar bleven we boven land. Toen het donkerder werd, kwam de volle maan te voorschijn, het was een mooi gezicht op het witte wolkendek.

De catering bestond weer uit een doosje met een zoute en twee zoete snacks en keuze uit frisdrank, water, koffie of thee. De vrouwelijke purser had er zin in want ze was zo jolig dat je dacht dat zij wel alcohol had gedronken. Uiteindelijk kwamen we boven Buenos Aires en vlogen over de hele stad heen voordat we rechtsom naar de kust draaiden en konden landen op Jorge Newbery Airport, om 21.25 uur. Dat had men snel gedaan!

Ook de bagage liet niet te lang op zich wachten (circa 10 minuten) en er hoefde niets gescand te worden voordat we werden vrijgelaten. Het meest tijdrovende was dit keer de rij voor de taxi's. Maar daar kon Aerolineas Argentinas niets aan doen.

Beoordeling vlucht: 8

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen